Adresa:
Palackého 24
664 61 Holasice
Tel.: 547 229 262
Email:
zsreditelka@zsholasice.cz
Pekařství Křižák s.r.o
691 12 Boleradice 235
Vážení obchodní přátelé,
připravili jsme pro vás katalog složení našich pekařských výrobků. Tučně jsou zvýrazněné alergeny.
Druh | Skupina |
Chléb/čerstvý chléb | pšeničný |
Běžné pečivo/ čerstvé běžné pečivo | pšeničné |
Jemné pečivo/ čerstvé jemné pečivo | / |
Trvanlivé pečivo | sušenky |
Chléb nebalený - nejvýše - 6%
Chléb balený - nejvýše - 5 %
Běžné pečivo o hmotnosti - do 300 g (nejvýše - 7 %), nad 300 g (nejvýše - 6 %)
Jemné pečivo o hmotnosti - do 150 g (nejvýše - 7 %), nad 150 g (nejvýše - 6 %)
Trvanlivé pečivo o hmotnosti
Pekařskými výrobky se podle vyhlášky 333/1997 Sb. rozumí:
CHLÉB je pekařský výrobek kypřený kvasem, popřípadě droždím, ve tvaru veky, bochníku nebo formový s výjimkou netradičních druhů chleba, o hmotnosti nejméně 400 g s výjimkou krájeného chleba a netradičních druhů chleba.
ČERSTVÝM CHLEBEM se rozumí nebalený chléb, jehož celý technologický proces výroby od přípravy těsta až po upečení či obdobnou tepelnou úpravu, včetně uvedení do oběhu, nebyl přerušen zmrazením nebo jinou technologickou úpravou vedoucí k prodloužení trvanlivosti a který je zároveň nabízen k prodeji spotřebiteli nejdéle do 24 hodin po upečení či obdobné tepelné úpravě.
ČERSTVÝM BĚŽNÝM PEČIVEM se rozumí nebalené běžné pečivo, jehož celý technologický proces výroby od přípravy těsta až po upečení či obdobnou tepelnou úpravu, včetně uvedení do oběhu, nebyl přerušen zmrazením nebo jinou technologickou úpravou vedoucí k prodloužení trvanlivosti a které je zároveň nabízeno k prodeji spotřebiteli nejdéle do 24 hodin po upečení či obdobné tepelné úpravě.
ČERSTVÝM JEMNÝM PEČIVEM se rozumí nebalené jemné pečivo, jehož celý technologický proces výroby od přípravy těsta až po upečení či obdobnou tepelnou úpravu, včetně uvedení do oběhu, nebyl přerušen zmrazením nebo jinou technologickou úpravou vedoucí k prodloužení trvanlivosti a které je zároveň nabízeno k prodeji spotřebiteli nejdéle do 24 hodin po upečení či obdobné tepelné úpravě.
PŠENIČNÝM CHLEBEM/PEČIVEM se rozumí pekařský výrobek obsahující nejméně 90 % podíl mlýnských výrobků z pšenice z celkové hmotnosti mlýnských výrobků.
ŽITNÝM CHLEBEM / PEČIVEM se rozumí pekařský výrobek obsahující nejméně 90 % podíl mlýnských výrobků ze žita z celkové hmotnosti mlýnských výrobků.
ŽITNO PŠENIČNÝM CHLEBEM / PEČIVEM se rozumí pekařský výrobek, v jehož těstě musí být podíl žitných mlýnských výrobků vyšší než 50 % a pšeničných mlýnských výrobků vyšší než 10 % z celkové hmotnosti mlýnských výrobků.
PŠENIČNO ŽITNÝM CHLEBEM / PEČIVEM se rozumí pekařský výrobek, v jehož těstě musí být podíl pšeničných mlýnských výrobků nejméně 50 % a žitných mlýnských výrobků vyšší než 10 % z celkové hmotnosti mlýnských výrobků.
CELOZRNNÝM CHLEBEM /PEČIVEM se rozumí pekařský výrobek, jehož těsto musí obsahovat z celkové hmotnosti mlýnských obilných výrobků nejméně 80 % celozrnných mouk nebo jim odpovídající množství upravených obalových částic z obilky.
VÍCEZRNNÝM CHLEBEM / PEČIVEM se rozumí pekařský výrobek, do jehož těsta jsou přidány mlýnské výrobky z jiných obilovin než pšenice a žita, luštěniny nebo olejniny v celkovém množství nejméně 5 % z celkové hmotnosti použitých mlýnských obilných výrobků.
SPECIÁLNÍM DRUHEM CHLEBA/PEČIVA se rozumí pekařský výrobek, který obsahuje kromě mlýnských výrobků ze pšenice a žita další složku, zejména obiloviny, olejniny, luštěniny, vlákninu, suché skořápkové plody, zeleninu, mléčné výrobky nebo brambory, v množství nejméně 10 % z celkové hmotnosti použitých mlýnských výrobků, nebo netradiční druhy chleba typu pita chléb, arabský chléb anebo obdobné druhy chleba plochého tvaru o hmotnosti nižší než 400 g, které obsahují nejméně 50 % podíl mlýnských výrobků a jsou zpravidla kypřené kvasem nebo droždím.
BĚŽNÉ PEČIVO je tvarovaný pekařský výrobek vyrobený z pšeničné nebo žitné mouky anebo jiných mlýnských obilných výrobků, přísad a přídatných látek, který obsahuje méně než 8,2 % bezvodého tuku a méně než 5 % cukru, vztaženo na celkovou hmotnost mlýnských obilných výrobků.
JEMNÉ PEČIVO je pekařský výrobek získaný tepelnou úpravou těst nebo hmot s recepturním přídavkem nejméně 8,2 % bezvodého tuku nebo 5 % cukru na celkovou hmotnost použitých mlýnských výrobků, popřípadě plněné různými náplněmi před pečením nebo po upečení marmeládou, ovocnou pomazánkou, náplněmi mikrobiálně stabilními při běžných podmínkách skladování, džemem nebo povidly nebo povrchově upravené sypáním, polevou nebo glazurou
TRVANLIVÉ PEČIVO je výrobek vyrobený zejména z mouky, popřípadě dalších surovin, přídatných látek a látek určených k aromatizaci, s obsahem vody nejvýše 10 %, s výjimkou perníků, preclíků a trvanlivých tyčinek s obsahem vody nejvýše 16 %, popřípadě plněné různými náplněmi, máčené, potahované nebo povrchově upravené.
Voda, pšeničná mouka chlebová 50%, žitná mouka 50%, kvásek 30% (žitná mouka, voda), sůl, kastálie, zlepšující přípravek (žitná mouka, pšeničná vláknina, pšeničný vitální lepek, enzymy, kyselina L-askorbová), kmín.
Voda, pšeničná mouka chlebová 50%, žitná mouka 50%, kvásek 30% (žitná mouka, voda), sůl, kastálie, zlepšující přípravek (žitná mouka, pšeničná vláknina, pšeničný vitální lepek, enzymy, kyselina L-askorbová), kmín.
Voda, pšeničná mouka chlebová 50%, žitná mouka 50%, kvásek 30% (žitná mouka, voda), sůl, kastálie, zlepšující přípravek (žitná mouka, pšeničná vláknina, pšeničný vitální lepek, enzymy, kyselina L-askorbová), kmín.
Všechny uvedené výrobky se vyrábějí na provoze, kde se souběžně zpracovávají arašídy, vlašské a lískové ořechy, mléko, obiloviny obsahující lepek, sojová mouka, vejce, mandle, sezam a suroviny obsahující vlčí bob. Proto stopy těchto alergenů nejsou vyloučeny ani v potravinách, do kterých se nepřidávají, a tudíž nejsou ve složení.
Počasí dnes:
2. 3. 2021
Bude většinou jasno až skoro jasno, zpočátku na většině území zataženo nízkou oblačností nebo mlhavo. Denní teploty 8 až 12°C, při déletrvající nízké oblačnosti jen 4°C. Noční teploty 2 až -2°C.
Jak prší v březnu, tak také v červnu.
Na Anežku není radno sebou v trávě šíti, protože se celkem snadno vlčí neduh chytí.